Tornar a l'inici...
 
 

45 ANYS DE LA SALSETA DEL POBLE SEC

45 ANYS DE LA SALSETA DEL POBLE SEC


La Salseta del Poble Sec és una de les orquestres emblemàtiques de Barcelona i ha portat el nom d'un dels barris més populars i carismàtics de la nostra ciutat arreu de tot Catalunya i de l'Estat Espanyol amb una manera d'entendre la música de ball que l'ha fet renovadora i recuperadora de la participació més popular a les nostre Festes Majors.
La Salseta del Poble Sec s'ha mantingut sempre fidel a l'esperit amb el qual va néixer: portar la festa a la ciutadania, fer-la protagonista d'aquest esdeveniment i motivar als ciutadans a la convivència i participació populars. Aquest missatge continua vigent i ara més que mai,en la situació actual, cal reivindicar-lo.

La Salseta representa tot un esforç de normalització cultural, musical i lingüística i, sense el seu granet de sorra no s'entendria l'evolució que en el terreny de la cultura popular, més lligada a la Festa, ha viscut Catalunya. La sensibilització per les nostres cançons, per a adaptar i versionar temes universals, per portar ritmes foranis a les nostres contrades, tot plegat ha contribuit a refermar la riquesa musical a casa nostra. També per primera vegada, dins de la nostra història més recent, en els seus inicis va fer que la joventut participés a les Festes Majors dels pobles i les ciutats fent d'aglutinador intergeneracional, amb pares i fills ballant plegats en un mateix envelat o plaça.

Per tot això La Salseta del Poble Sec volem commemorar el nostre 45è aniversari i,a partir d'una formació musical bàsica, amb músics salseteros de gran nivell, que ens remet a les dels nostres inicis de finals dels 70 i principis dels 80, estem recuperant i reconstruïnt un repertori de ballables basat en les cançons que més han fet disfrutar al personal en les nostres actuacions en envelats, places, pavellons,...i així retrobar-nos amb els balladors i balladores que han fet possible que La Salseta es mantingués durant tots aquests 45 anys en què vàries generacions han ballat amb nosaltres. Volem retrel's-hi petits homenatges per tota la geografia catalana.


A BALLAR COMPANYS I COMPANYES!!!!

Entrevista Salvador Escribà TV


 




 
SALSETA DISCOS - Av. de l'Estació, 14 B - 08150 Parets del Vallès (Barcelona) - Tel. 659 79 83 09 - salseta@salseta.cat
nota legal - crèdits